Älskar hotellkänsla hemma

Älskar hotellkänsla hemma

Inredning är så roligt och jag älskar hotellstuket på inredning även i bostäder. Det får gärna vara sovrum med heltäckningsmatta; stolar med PU-läderklädsel; tjocka bäddmadrasser på kontinentalsängar och sober belysning. Jag är inte mycket för när det är för mycket krusiduller och prydnadsgrejer som ligger och skräpar utan vill ha det cleant och fräscht i sobra färger.

Ljust och harmoniskt med en rejäl baston

Just nu är jag inne på att matcha ljusa färger av vitt och grått med trädetaljer och en mörk baston i mörkblått eller mörkgrönt. Till exempel en mörk fondvägg i ett i övrigt ljust rum, ljusgrå heltäckningsmatta och en enkel säng med enbart madrass. Till det ett nattygsbord i trä, någon stor grön växt och ljusa, skira gardiner. På väggarna har man gott om ramar, alla i raka linjer och gärna svartvita motiv. Åh… drömmen!

Köket har prioritet

Dock är jag inte på g med att inreda sovrummet, för det gjorde jag faktiskt för bara något år sedan och det är fortfarande fint – om än inte alls som beskrivningen ovan. Man ändrar stil ofta och det går ju inte att uppdatera varje gång det händer…

Istället är det faktiskt kökets tur att få sig en liten uppfräschning, framför allt är det nya stolar jag är på jakt efter. De jag har är under all kritik – ej matchande gamla pinnstolar från någon loppis från en tid då jag inte har några pengar. Med nya stolar kommer köket att få sig ett riktigt uppsving! Nu återstår det bara att se vilka det blir…