Känslig för dålig belysning

Känslig för dålig belysning

Efter alla år som jag spenderat på olika hotell så har jag lagt märke till att jag blivit väldigt känslig för att vistas i lokaler med dålig belysning. Jag har länge haft en tendens att utveckla lättare huvudvärk och känner mig ofta trött i huvudet vilket har att göra med belysningen har jag fått lära mig. Jag har länge funderat kring detta och läst intressanta artiklar på nätet om hur ljuset kan påverka människans välbefinnande. På många hotell så är belysningen under all kritik, ljuset växlar mellan väldigt ljusa lokaler till dåligt belysta lokaler. Jag trivs bäst bland varmvita ljuskällor som sitter i taket där spotlight skena lampor är min absoluta favorit.

Lysrör är något jag helst undviker

En typ av ljuskälla som framkallar kalla kårar är lysrör. Denna ljuskälla är väldigt tråkig och avger ofta ett kallvit ljus som jag vantrivs med. Trots att ny teknik finns tillgänglig på marknaden som lysrör led så förändrar detta inte min avsmak för led rör. Det som jag tycker är tråkigt är att många hotell väljer lysrör istället för att bekosta en något dyrare installation med spotlight skena eller infällda spotlights. Som ni säkert förstår vid detta laget så gillar jag stilren design och lysrör känns därför väldigt omodernt nu för tiden. Jag är ingen belysningsexpert men efter att man spenderat många år (totalt sätt) på olika hotell runt om i världen så har man av självklara anledningar blivit något av en inredningsexpert samtidigt som man också blivit påverkad både positivt och negativt av flyttandet. Jag hoppas verkligen att ingen av mina läsare väljer ett lysrör före en spotlight skena för annars blir jag ordentligt besviken på er!